L’Espai Mescladís presentarà un recurs sobre el concurs de gestió de la terrassa del bar de la plaça del Pou de la Figuera. Ho ha dit al programa ‘bàsics‘ el director del projecte, Martín Habiague. De fet, el màxim responsable de Mescladís ha detallat que “no ho donarem per perdut”.

L’Espai Mescladís va néixer el 2010 com un projecte pilot de reinserció sociolaboral per a joves migrants, que avui “és objecte d’estudi d’universitats i altres ciutats”, ha recordat Habiague. L’objectiu era trobar a aquests joves una possibilitat formativa i laboral en el ram de la hostaleria i destinar a aquestes mateixes finalitats els ingressos obtinguts de l’activitat comercial. Tant que, fins i tot, havien començat a elaborar productes propis, com la cervesa que van començar a comercialitzar al bar des de l’estiu.

“No som experts a omplir formularis”

Quan el districte de Ciutat Vella va assumir la competència sobre l’espai, va obrir un concurs per adjudicar-ne la gestió. Segons el relat de Martín Habiague, “vam perdre la concessió perquè no som experts a omplir formularis“. Detalla que “vam pecar de sinceritat” a l’hora de tramitar la documentació i, per exemple, “vam dir que 12 dels 14 treballadors tenen contractes d’inserció, i no el 100 %”, un fet que, ha dit, va suposar la pèrdua de la concessió en suposar un dels punts principals del concurs. Aquesta imprecisió, ha destacat Habiague, es va deure al fet “que la documentació del concurs era confusa”, motiu pel qual, considera, “s’hauria de repetir”.

En aquest sentit, el director de l’Espai Mescladís ha retret al consistori que “no ha tingut coratge polític” per esmenar l’error, i ha recordat que “hi haurà coratge veïnal” perquè, afirma, a banda del projecte que lidera, també “està en joc el model de ciutat”. Habiague ha recordat que han recollit 7.500 signatures per donar suport al recurs que volen presentar.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Entrevista: Martín Habiague, director de Mescladís” style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/basics/espai-mescladis-martin-abiague-entrevista//|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209456058{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-negra”][/vc_column][/vc_row]