Ciutat Vella ha viscut aquest dimarts una nova mobilització per intentar evitar el desnonament de dues famílies que viuen en dos pisos del barri de Sant Pere, una al carrer de l’Argenter i l’altra al de Sant Pere Mitjà. El Sindicat d’Habitatge del Raval ha convocat una concentració a les 9 del matí i, finalment, cap a les 11, s’han pogut ajornar tots dos. En el cas del carrer de Sant Pere Mitjà els han donat una moratòria de dos mesos, mentre que al del carrer de l’Argenter, on viuen tres menors, s’ha aconseguit el compromís de la propietat d’esperar-se també dos mesos fins que se’ls adjudiqui un pis de la mesa d’emergència.

El Sindicat d’Habitatge denuncia que els dos pisos són propietat de fons d’inversions i que les propietats s’han negat a oferir lloguers socials, tot i que les dues famílies disposen d’informes de vulnerabilitat dels Serveis Socials. En els dos casos era el segon intent de desnonament.

Tercer desallotjament, també posposat

També aquest dimarts un altre veí de Ciutat Vella, en aquest cas del Raval, temia que el fessin fora de casa. Es tracta de l’Ameur, membre de l’entitat veïnal Raval Rebel, que tot i que fa més de 20 anys que viu a Catalunya, el 2022 es va quedar sense feina i va perdre el permís de residència. Això li va impedir accedir a un pis de la mesa d’emergència, tot i que disposava dels informes favorables. Tot i la seva situació de precarietat, la propietat del pis on viu, també un fons d’inversió, no li ha ofert un lloguer social. Finalment, però, el desnonament de l’Ameur s’ha ajornat durant dos mesos amb l’objectiu que pugui buscar una alternativa amb la mediació de l’Oficina de l’Habitatge.

Casos recents al barri

La setmana passada Ciutat Vella també va viure una mobilització important per intentar evitar quatre desnonaments programats pel mateix dia al barri del Raval. En aquest cas, dos es van poder aturar, però dos més es van executar després que els Mossos d’Esquadres enretiressin, un a un i per la força, un centenar de manifestants.