escola la salle bonanova

Aquest dijous comença a l’Audiència de Barcelona el judici contra un professor i entrenador de futbol de la Salle Bonanova de Barcelona acusat d’abusar sexualment d’un menor d’edat. La fiscalia demana per a ell 10 anys de presó. Els fets es van denunciar el 2021 i es remunten al 2010, quan el processat, que aleshores tenia uns 37 anys, era professor de primària del menor i, a més, l’entrenava al Club Esportiu Bonanova de futbol. Els abusos s’haurien perllongat dos anys, fins al 2012, fins que la víctima va tenir 14 anys.

Segons el fiscal, l’acusat es va acostar a poc a poc al nen, al qual va conèixer perquè jugava a futbol. Després de guanyar-se la seva confiança, va elaborar un pla per aconseguir mantenir una relació amb la mare del menor. L’home va arribar a instal·lar-se al domicili familiar, on presumptament va agredir sexualment la víctima.

A més, l’individu també va ser denunciat per un altre jove que hauria estat la seva víctima entre el 2004 i el 2005 quan era professor al col·legi Viaró de Sant Cugat del Vallès, escola masculina de l’Opus Dei. No obstant això, aquests fets ja han prescrit.

L’investigat escrivia en un diari trobades sexuals amb diversos menors

Durant la investigació es van trobar indicis que encara incriminarien més l’home. Es tracta d’un diari personal en què el sospitós relatava trobades sexuals amb diversos menors, així com somnis i sentiments cap a ells. Hi anotava episodis ocorreguts abans dels fets denunciats amb altres alumnes i jugadors del Club Esportiu Bonanova d’entre 10 i 13 anys, en viatges que feien per Europa.