Josep Lluís Trapero

La secció primera de l’Audiència Nacional celebrarà el proper 5 de febrer la vista per resoldre les qüestions prèvies del judici contra el major i excap dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, i tres persones més de la cúpula policial investigades pels fets del 20 de setembre al Departament d’Economia i pel referèndum de l’1 d’octubre.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Llista de tots els delictes i les penes de presó per a la cúpula policial” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/fiscalia-mossos-trapero-delictes-penes-preso/|||” css=”.vc_custom_1540210221769{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}”][/vc_column][/vc_row]

L’ha sol·licitat la defensa de l’exsecretari general d’Interior, César Puig, i s’hi ha adherit l’exdirector dels Mossos, Pere Soler. Els dos exdirectius al·legaran que l’Audiència Nacional no és competent per jutjar-los, tal com van fer les defenses dels líders independentistes al Tribunal Suprem. betevé ha pogut parlar amb l’advocada de Trapero i de la intendent Laplana, Olga Tubau, i ha confirmat que no farà cap al·legació, tot i estar-hi present. 

Després d’aquesta vista, en la qual no hi seran presents els quatre acusats, el tribunal haurà de resoldre les qüestions que plantegin i després els advocats dels encausats hauran de presentar els escrits de defensa, en els quals proposaran les proves del judici. Posteriorment, l’Audiència Nacional en fixarà la data d’inici.

La vista podria coincidir amb el judici contra el procés sobiranista que s’ha de celebrar al Tribunal Suprem. Encara no hi ha cap data establerta tot i que alguns mitjans apunten que podria començar el 5 o el 6 de febrer.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Tot el que ha de saber sobre el judici de l’1 d’octubre” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/judici-1-octubre-presos-data/|||” css=”.vc_custom_1540210221769{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}”][/vc_column][/vc_row]