Aldarulls debat betevé

(ACN) Un membre del sindicat anarquista CNT ha acceptat aquest dimarts una pena d’un any i mig de presó, que no haurà de complir, i 3.560 euros d’indemnització per haver lesionat tres guàrdies urbans el maig del 2015 durant un debat televisat entre els candidats a l’alcaldia de Barcelona que va organitzar betevé. L’home s’enfrontava a una pena de fins a quatre anys de presó, però la rebaixa de peticions de la fiscalia i l’acusació particular li ha fet acceptar la pena.

L’altre acusat, que també és anarcosindicalista, ha acceptat 540 euros de multa per un delicte d’alteració d’acte electoral per haver apagat el grup electrogen de la unitat mòbil de betevé que retransmetia el debat, que es va haver d’interrompre momentàniament.

La fiscalia demanava inicialment dos anys i tres mesos de presó i el pagament de més de 4.000 euros d’indemnitzacions i multes pel principal acusat per un delicte agreujat d’atemptat i dues faltes de lesions, així com sis mesos de presó pel segon per un delicte d’alteració d’acte electoral.

L’acusació particular, exercida pels agents i pagada per l’Ajuntament, elevava la seva petició contra Ricardo T. fins als quatre anys de presó, 2.700 euros de multa i 15.000 euros de responsabilitat civil. No obstant això, un acord de conformitat just abans de celebrar la vista, ha suposat retirar les dues faltes de lesions, ja que des del 2015 no existeixen, i rebaixar la resta de penes, amb les atenuants de reparació del dany i dilacions indegudes. De fet, el principal acusat ja ha pagat uns 3.250 euros de l’indemnització que li pertoca.