Un nou gronxador inclusiu permet gronxar-se amb més seguretat a l’àrea de jocs infantils dels Jardins de Bacardí, al barri de la Maternitat i Sant Ramon. El nou element ha substituït un dels que ja hi havia; així ara el poden utilitzar tots els infants, tant si tenen algun tipus de discapacitat com si no. És el primer gronxador d’aquestes característiques que s’instal·la al districte de les Corts i respon a la voluntat que va anunciar l’Ajuntament de Barcelona de repensar les àrees de joc a l’aire lliure de la ciutat perquè siguin més inclusives i diverses.

Arnès disponible per a les famílies

El gronxador és una mica més baix de l’habitual i la cadira és més robusta, de manera que els infants queden més recollits. A més, té un sistema que permet ancorar-hi un arnès per subjectar l’infant si fos necessari i poder-lo gronxar amb més seguretat. Les famílies que necessitin utilitzar l’arnès el poden demanar a la seu del districte de les Corts o a l’associació de veïns del Camp Nou, que és al número 94 de la travessera de les Corts, molt a prop dels Jardins de Bacardí.

N’hi haurà més a tota la ciutat

Fa poc també s’ha inaugurat un altre parc infantil inclusiu a la Prosperitat i, en breu, s’inaugurarà també una segona àrea de jocs infantils inclusiva al barri de Ciutat Meridiana, que actualment està en obres. De cara a aquest 2019 l’Ajuntament s’ha proposat que hi hagi un total de 902 espais de joc, dels quals 10 són totalment adaptats i 27 disposen d’elements d’inclusió social.