Els Mossos d’Esquadra han detingut dos homes per presumpta participació en sis robatoris amb violència i intimidació en establiments comercials del districte d’Horta-Guinardó. Segons informa la policia catalana, els detinguts amenaçaven les víctimes amb ganivets de grans dimensions (i, en alguna ocasió, havien fet servir un arma de foc) i després fugien en una motocicleta robada.

La investigació es va iniciar en detectar un seguit de robatoris amb el mateix “modus operandi”. Un dels homes es quedava a la porta de l’establiment fent tasques de vigilància, mentre l’altre cometia el robatori. Habitualment, actuaven a última hora del dia. Els presumptes lladres es desplaçaven amb motocicleta i, quan marxaven, amenaçaven de mort els treballadors si sortien del local mentre ells fugien. Els Mossos calculen que, amb questes accions, els detinguts van robar al voltant de 4.690 euros.

Acompanyat de la parella, tot i tenir una ordre d’allunyament

La detenció es va produir el 13 de febrer. Segons informen els Mossos, en el moment de la detenció, un dels homes anava acompanyat de la seva parella, tot i tenir una ordre vigent de no apropament. Per això, també se’l va detenir per un delicte de trencament de condemna.

Durant l’escorcoll al domicili dels detinguts, els Mossos van trobar casc de moto i diferents peces de roba que coincidien amb la descripció dels lladres donada per les víctimes i amb allò que es veu a través de les càmeres de seguretat.