Ha començat la reforma del Parc del Guinardó, situat als barris del Guinardó, Can Baró i la Font d’en Fargues. L’actuació preveu posar al dia els camins de la part alta d’aquest gran pulmó verd, deteriorats a causa de les pluges i els forts pendents. L’Ajuntament ha optat pel sauló estabilitzat, un fet que ha generat les queixes d’un grup de veïns que consideren que desvirtuarà el caràcter natural de l’espai. A banda d’algunes pintades de protesta, les associacions de veïns de la zona reclamen que les obres no acabin en els camins i continuïn amb la part històrica, que enguany precisament compleix 100 anys. També demanen que es tingui una cura especial amb el tractament de les restes d’amiant que hi ha d’antigues barraques.

El sauló estabilitzat

El consistori explica que pavimentaran els camins amb una barreja de sauló i ciment que permet assegurar-ne la durabilitat sense perdre l’estètica ni les sensacions de camí de sorra i que s’ha utilitzat també en altres espais tan emblemàtics com, per exemple, el Laberint d’Horta.

La font del Cuento, l’origen de les obres

La reforma del parc parteix d’una demanda de les associacions de veïns de la zona aprofitant el centenari de l’espai. Tot i que les entitats veïnals reclamaven principalment la posada al dia de la part coneguda popularment com la font del Cuento, la intervenció ha començat pels camins perquè els tècnics han considerat que era el més urgent. Els representats veïnals esperen que la intervenció a la secció històrica del parc comenci quan acabi la dels camins. Adverteixen que la vegetació ha perdut frondositat en aquesta part.