Article de The Washington Post sobre el 'botellón' a Gràcia

La secció de viatges de ‘The Washington Post’ va publicar un article en què ofereix una guia dels racons més emblemàtics de Gràcia, dirigida a aquells que volen marxar de vacances a Barcelona. Entre visitar la Casa Vicens, prendre una beguda a la plaça de la Vila de Gràcia i passejar pel carrer de Verdi s’hi cola una recomanació que ha suscitat la crítica d’alguns usuaris: el “botellón” a la plaça del Sol. “Visiteu aquesta plaça de Gràcia per al típic ‘botellón’ […]. És com tenir un pícnic urbà“, diu l’autora de l’article. Alguns veïns afectats reclamen una rectificació immediata.

L’article defineix el “botellón” a la plaça del Sol com “una trobada de cap de setmana en què els espanyols menors d’edat se situen al voltant de la plaça per beure licor i cervesa barata”. Tot seguit, la redactora recomana comprar una ampolla de vi en un dels comerços de la plaça i “seure unes hores als bancs o a terra”.

“Deixin de promoure el comportament incívic dels turistes i locals al nostre veïnat, hi hem estat lluitant en contra des de fa temps”, ha afirmat una veïna de Gràcia en un tuit. Aquesta usuària critica el soroll que pateix cada nit i demana que el mitjà publiqui una editorial per demanar disculpes i rectificar la informació publicada.

Una altra veïna de Gràcia també s’ha afegit a les crítiques contra la redactora del text. Li demana que modifiqui l’article per, “en comptes d’incentivar el problema, ajudi els veïns a ser part de la solució”. La usuària afegeix que el “botellón” és incívic i il·legal.

Aquesta és una més de les nombroses queixes que han fet els veïns davant de l’impacte que té el turisme a Gràcia. Una de les últimes denúncies va ser l’incivisme i la proliferació de pisos turístics als entorns de la Casa Vicens des que aquest edifici es va convertir en un atractiu per a aquells que visiten la ciutat.