platja de Barcelona
Foto: Alfons Puertas

Els mapes del temps alerten que en les properes hores les tempestes seran de tanta intensitat que poden provocar alguns desperfectes. Per això, els serveis de meteorologia han emès diversos avisos sobre la virulència d’aquesta pluja. L’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) apunta que a Barcelona podrien caure fins a 90 l/m2 en només una hora provocant riuades en alguns punts de la ciutat.

En la mateixa línia informa el Servei Meteorològic de Catalunya, que preveu uns 20 l/m2 en 30 minuts i alerta de les crescudes dels rius i les rieres, el fort vent i el mal estat de la mar. L’AEMET fa referència a les onades i informa que podrien superar els quatre i cinc metres. Per aquest motiu ja s’ha activat el pla Inuncat en fase d’alerta.

El Raval es prepara per al temporal

Els comerciants del barri del Raval són previsors i es preparen per a la imminent arribada del temporal. Alguns establiments, com la Farmàcia Sant Pau del Camp, han instal·lat una porta de seguretat metàl·lica per evitar mals majors. No volen que es repeteixin les inundacions que en reiterades ocasions. Altres comerços tenen a punt taulons de fusta per evitar que l’aigua hi entri dins. Precisament, la tardor de l’any passat els aiguats van provocar la inundació de molts comerços i baixos en aquesta zona de la ciutat.

farmacia blindada Raval per pluja

Un tornado toca terra al port de Barcelona

En les últimes hores el temps ha dut algunes imatges sorprenents com un tornado que ha tocat terra aquest diumenge al moll del Príncep d’Espanya. La mànega marina ha provocat destrosses en alguns cotxes que estaven aparcats, n’ha trencat vidres i n’ha malmès els parafangs.

La tempesta que va caure aquest diumenge a Barcelona va deixar fins a 69 l/m2 a zones com el Castell de Montjuïc. La intensitat del xàfec va provocar fins i tot inundacions als carrers del barri de la Marina de Port. Va quedar enfangat el passeig de la Zona Franca i els carrers del voltant, com el de Mare de Déu del Port.