Tot i que a l’hivern ha baixat el nombre de gent que es concentra a la plaça del Sol, els veïns asseguren que a les nits, sobretot del cap de setmana, continua el soroll i segueixen sense poder dormir. Per això, demanen al districte de Gràcia mesures més contundents contra el ‘botellón’, ja que creuen que aquest és el principal problema.

Els veïns de la plaça del Sol creuen que les mesures que s’han dut a terme fins ara no han estat suficients. Tot i això, sí que pensen que per exemple, les jardineres que es van col·locar a la banda de mar de la plaça han reduït les concentracions de gent asseguda a les escales. Però el problema, segons els veïns, és que aquests elements no impedeixen que el centre de la plaça continuï acumulant persones i les jardineres queden malmeses cada cap de setmana.

Ara, però, l’Ajuntament ha decidit canviar el tipus de plantes i des de fa uns dies són més punxegudes per evitar que les arrenquin i que s’hi asseguin a sobre. Tot i això, els veïns creuen que les jardineres no són una solució total pel problema, ja que asseguren que ni el fred ha fet que la gent no ocupi la plaça. L’Eva González, veïna de la plaça del Sol, explica que “depèn del cap de setmana: com que hem tingut setmanes amb més temps de primavera i estiu que no pas d’hivern, doncs ve molta gent. Queda molt per fer, perquè nosaltres encara no podem dormir i si no és el ‘botellón’ aquí, es trasllada a la sortida dels bars”. Aquesta és una altra de les reclamacions veïnals, diuen que no hi ha seguretat a la sortida dels locals i es crea xivarri a la sortida i entrada d’aquests establiments.

El veïnat de la plaça assegura que valora positivament les iniciatives que ha anat fent el districte de Gràcia, però creuen que no s’aborda el problema d’arrel: el botellón. Demanen mesures més contundents com multes per revertir l’efecte crida i alhora anar treballant en nous usos per a la plaça. També expliquen que cada vegada és més insuportable conviure amb el soroll i alguns van tirant la tovallola, com explica l’Eva González: “Dues veïnes ja m’han dit que se’n van. Al final ho perdrem per por, per l’economia, pels bars, pel que sigui, i al final no viurà ningú aquí, perquè no s’hi pot viure”.