Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra han detingut, aquest diumenge, nou joves implicats en dos robatoris violents als districtes de l’Eixample i de Sant Martí. Segons informa el cos policial, els detinguts són tres majors d’edat —de només 18 anys— i sis menors.

El primer dels robatoris, informen els Mossos, es va produir cap a les 7 h d’aquest diumenge als entorns del passeig de Gràcia i la plaça de Catalunya. Segons el relat policial, els implicats van assetjar un altre jove a qui havien immobilitzat i sostret una cadena d’or i un telèfon mòbil. Fonts policials apunten que hi van participar cinc persones: tres retenien la víctima i els altres dos vigilaven.

El segon dels robatoris, informa la policia, es va produir a les 16.30 h a Sant Martí de Provençals. A la víctima li van sostreure una cadena d’or, però durant un forcejament, els autors del robatori van ferir-lo lleument amb una arma blanca.

Segons ha informat la policia, els arrestats majors d’edat passaran a disposició judicial aquest dimarts, mentre que els altres sis, menors, ja estan a disposició de la Fiscalia de Menors.

Dos casos més per a l’estadística

Aquests dos robatoris, amb l’ús de la violència, se sumen a la llista d’aquesta mena de delictes que, en els primers sis mesos del 2019 han crescut més d’un 30 %. Un d’aquests darrers casos, la setmana passada, va ser la mort d’una dona de 26 anys en una discoteca del Port Olímpic, precisament, després d’haver estat víctima d’un robatori.