(ACN) La Fiscal General de l’Estat, María José Segarra, ha assegurat aquest dilluns durant l’acte d’obertura de l’any judicial que la justícia ha mantingut una actuació “serena, ferma i rigorosa” durant el procés de l’1-O. Segons Segarra, “davant l’extraordinària gravetat dels fets”, el sistema judicial espanyol ha respost amb un judici que ha complert “els més amplis estàndards de transparència, accessibilitat i garanties per a les parts”.

Ara —ha dit la Fiscal— “tots tenim la imperiosa obligació d’acatar la sentència que es dicti, sigui quin sigui el seu sentit”. La fiscal també defensa l’actuació de la fiscalia en “defensa de l’Estat de dret” davant el “desafiament secessionista”. Segons assegura, la “lleialtat” de la fiscalia “amb l’ordre constitucional” “mereix ser un cop més destacada”.

Segons Segarra, en aquest cas la fiscalia ha actuat sempre “de forma autònoma, interpretant i aplicant les lleis d’acord a criteris estrictament jurídics fixats a través del lliure debat entre excel·lents professionals del dret”.