Nova operació policial contra els carteristes reincidents aquest dilluns al metro de Barcelona. S’han fet batudes en tres punts de la xarxa: a l’estació de la Sagrada Família, a la de Catalunya i a l’estació de Sants. En total, s’han detingut cinc persones per la llei d’estrangeria. Per això, ha estat la Policia Nacional qui les ha traslladat fins a comissaria per comprovar la seva identitat i verificar si estan en situació regular o no.

Operació policial carteristes Sagrada Familia

També hi ha dues persones investigades: la primera, per un suposat delicte d’apropiació indeguda, ja que se li ha detectat un telèfon mòbil que no era seria seu tot i que, segons fonts policials, no l’hauria sostret ell. I la segona està investigada per tinença d’una defensa elèctrica prohibida i per tinença d’haixix.

El dispositiu, que ha començat a primera hora del matí, ha finalitzat abans del migdia, tot i que mentre es retiraven els efectius encara s’han produït algunes detencions a l’estació de Catalunya.

La batuda -en què han participat Mossos, Guàrdia Urbana i Policia Nacional-  s’emmarca en el dispositiu Draga, i dona continuïtat a l’actuació que es va fer a finals del mes d’agost. El dispositiu va tenir una segona fase fa només tres dies, el 6 de setembre. En la primera de les operacions es van arrestar 23 presumptes lladres multireincidents i es van identificar en total fins a 70 persones amb antecedents per petits robatoris. Divendres, 6 de setembre, l’operació policial va acabar amb 17 detinguts.