Arquebisbat

Després de la polèmica per la missa de beatificació de Joan Roig d’aquest dissabte a la Sagrada Família, l’Arquebisbat de Barcelona ha demanat disculpes a través d’un comunicat a aquelles persones que s’hagin pogut sentir ferides per la celebració d’aquest acte en un moment en què la gent està patint restriccions tant a la seva vida laboral com familiar. Malgrat tot, en el text, la institució eclesiàstica ha defensat que van complir escrupolosament amb totes les mesures de seguretat exigides per la legislació vigent.

Missa Sagrada Família

A més, l’Arquebisbat ha manifestat el seu desconcert per la resposta d’algunes autoritats a la celebració “d’una missa que complia tots els requisits legals i condicions sanitàries”. Afirmen que feia setmanes que totes les institucions havien rebut una invitació i, per tant, en tenien constància. I és que malgrat que alguns membres tant de la Generalitat com de l’Ajuntament han criticat la cerimònia, tres alts càrrecs de les institucions hi van assistir. Entre ells, el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle.

Per acabar, la institució eclesiàstica ha aprofitat el comunicat per unir-se a la petició del món cultural i de la restauració perquè “al més aviat possible es pugui reiniciar la seva activitat econòmica, amb les mesures oportunes que minimitzin el risc de contagi”.  Precisament, va ser el món cultural el primer a criticar a les xarxes socials les imatges de la missa de la Sagrada Família.