L'Europa jugarà a l'estadi de Montilivi

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, assegura que el retorn del públic als estadis de futbol, amb assistents amb mascareta, asseguts, separats i a l’aire lliure, té “poc risc” en l’evolució de la pandèmia pel coronavirus. Ara bé, sí que veu més perillositat en els accessos al recinte i, per això, demana que es fixi clarament com cal accedir a l’estadi per evitar contagis. “Les coses les hem d’anar normalitzant”, ha defensat el responsable català de Salut.

Precisament per aconseguir aquesta normalització de la vida quotidiana, Argimon ha celebrat els resultats del concert multitudinari i sense distàncies de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi, una prova pilot que pot marcar tendència de cara a pròxims espectacles culturals i també esportius. La clau, ha recordat, són els elements de protecció i els cribratges previs amb tests d’antígens. Ara bé, insisteix que cal “no abaixar la guàrdia” en cap cas: “No ens podem conformar amb 10.500 infectats per setmana i 500 persones ingressades a les UCI“.

Sobre una possible flexibilització de les restriccions a partir de la setmana que ve, el secretari de Salut Pública ha explicat que això es debatrà en el si del govern de la Generalitat en funcions a partir d’aquest dimecres. Tot i no avançar res, Argimon ha volgut insistir que l’evolució de la pandèmia està estancada. “Si volen que miri ampolla menys buida, no baixem“, ha lamentat.