La portaveu del govern, Meritxell Budó, ha assegurat que la decisió que es prengui divendres a la taula de partits sobre les eleccions del 14 de febrer serà “la definitiva“. “Tant si es fan les eleccions, com si s’ajornen”, ha assegurat. Budó ha explicat que a la reunió tècnica d’aquest dilluns es va acordar d’aquesta manera.

El govern vol que la decisió sobre si se celebren o no els comicis es prengui dins del marc d’aquesta reunió “de forma consensuada”. Tot i això, la portaveu també ha assegurat que “si no hi ha consens absolut la decisió final li toca al govern“, tal com va passar al País Basc i a Galícia.

S’analitzarà la situació epidemiològica

Abans de la trobada de partits de divendres, però, se celebrarà una altra renió aquest dijous, de caràcter tècnic, en què s’exposaran totes les dades sanitàries i la situació epidemiològica, i també quina és l’evolució que es pot preveure de cara als propers dies. “S’ha de prendre la decisió amb tota aquesta realitat epidemiològica, per això volem posar totes les dades a la reunió”, ha assegurat la portaveu.

Budó assegura que aquest divendres, el govern no portarà cap proposta a la reunió de partits perquè voldria dir que ja s’ha pres una decisió”. En cas que a la trobada es decidís posposar les eleccions, el govern considera que el nou calendari electoral s’hauria de treballar “conjuntament”. La portaveu, però, considera que “probablement” la nova data electoral que es fixés hauria de garantir “que l’onada ja anés una mica de baixada”.