Les obres de la Sagrada Família avancen al ritme previst i les dues torres dels evangelistes, la de Joan i Mateu, encara en obres, estaran acabades en poques setmanes. El mes d’octubre es coronaran amb dues figures: la de l’àguila (que anirà a la torre de Joan) i la de l’àngel (a la torre de Mateu).

Amb aquestes dues figures es completarà el conjunt de les torres evangelistes. El bou i el lleó, situades a les torres de Lluc i Marc, ja es van col·locar el desembre de l’any passat. Segons han explicat els responsables del temple, tot plegat ja serà completament visible el mes de novembre, quan està previst fer-ne una festa d’inauguració.

D’altra banda, les obres de la torre de Jesús, la més alta del temple, continuen avançant al ritme previst. Es manté la data del 2026 com a la d’acabament (coincidint el centenari de la mort d’Antoni Gaudí). Tindrà 172,5 metres i ja s’ha arribat als 131. Els responsables el temple també han explicat que s’està treballant en el prototip de la creu que la coronarà.

Sense reunions amb l’Ajuntament

Des de la Sagrada Família expliquen que des d’abans de la pandèmia no s’han tornat a trobar amb els responsables de l’Ajuntament per tractar les qüestions encara pendents sobre la taula, com la gestió de la mobilitat i l’escalinata de la façana de la Glòria. Sobre aquesta última qüestió, han estat contundents i “no renunciaran” a la Sagrada Família.

Un fons social de més de 2 milions d’euros

D’altra banda, aquest dimarts també s’ha anunciat la creació del primer fons social de la Sagrada Família. Estarà dotat amb 2,3 milions d’euros i servirà per finançar projectes d’entitats del tercer sector. La convocatòria serà el 18 de desembre i les bases es publicaran aviat. Són diners que provenen dels beneficis del temple aquest 2022: el balanç ha estat de 100 milions i la meitat, uns 50, s’han destinat a les obres. Des del patronat de la Sagrada Família han explicat que ja s’han recuperat els nivells de visitants d’abans de la pandèmia; calculen que el 2022 es tancarà amb 4,5 milions de persones.