La via Laietana podria restringir totalment el trànsit de vehicles privats en aquesta segona fase de les obres per garantir la fluïdesa del transport públic. L’Ajuntament de Barcelona reconeix que aquest és l’últim escenari amb el qual treballa, però no descarta haver-lo d’aplicar tenint en compte la complexitat de les tasques que s’han d’afrontar en els propers mesos, i que impliquen recol·locar i desviar els serveis del subsòl. Tot i això, el gerent Mobilitat i Habitatge, Xavier Paton, espera que aquell tall de trànsit no sigui necessari.

El fet, però, és que segons les dades que facilita el mateix consistori, actualment (durant els moments del dia amb màxima presència de vehicles) es triga el doble que abans a fer el recorregut per aquesta via. L’Ajuntament creu que aquesta situació “segur que canviarà en les properes setmanes” i recorda que, com sempre que es fa una obra nova, els primers dies cal adaptar-se a la nova situació. El missatge, no obstant, continua sent que “cal evitar la via Laietana” sempre que sigui possible.

En marxa els primers ajustos per millorar-hi la mobilitat

De moment, l’Ajuntament ja ha començat a aplicar algunes ajustos per millorar la circulació, i evitar així mals majors. Una de les mesures ha estat doblar el carril de circulació just davant de l’últim semàfor, a tocar del passeig de Colom, perquè s’hi puguin aturar més vehicles, i també donar més temps de sortida als semàfors.

També s’ha suprimit el pas de vianants que hi ha a l’altura del carrer de Jaume I per facilitar el gir de vehicles. A més, s’han substituït les barreres de formigó per unes altres de plàstic i que són més fàcils de moure pels serveis d’emergències.