La Biblioteca Sant Antoni – Joan Oliver —situada al número 44 del carrer del Comte Borrell— ha tancat al públic aquest dilluns, 18 de setembre, i també ho ha fet la bústia de retorn. L’equipament se sotmet a una remodelació pràcticament integral que l’obligarà a estar tancada nou mesos.

Biblioteques de Barcelona informa els usuaris habituals d’aquest equipament que poden dirigir-se a altres biblioteques més properes com: la de la Santa Creu i Sant Pau, al Raval; la de Joan Miró, a la Nova Esquerra de l’Eixample, i la Francesc Boix, del Poble-sec.

Renovar-ne mobiliari, paviment i sistema elèctric

Les actuacions que s’han previst es faran a les instal·lacions elèctriques i d’enllumenat, els aïllaments tèrmics, el sistema de climatització i també la ventilació de l’edifici. Precisament, la biblioteca ja va haver de tancar per problemes amb la climatització el 2019.

El projecte també inclou substituir els paviments de l’edifici, les fusteries, els vidres, els revestiments, i la impermeabilització de la coberta. El canvi serà molt visible entre els usuaris perquè també es canviarà el mobiliari de la biblioteca i s’ampliarà l’àrea infantil.

Diversos reconeixements

Aquest equipament ha estat premiat en dues ocasions. El 2009 va ser obra finalista de l’European Union Prize for Contemporary Architecture Mies van der Rohe Award i també va rebre una menció especial en els Premis Ciutat de Barcelona 2007.