Els Mossos d’Esquadra han detingut un home de 24 anys com a presumpte autor de quatre robatoris amb violència comesos en botigues de Nou Barris durant aquest estiu. El lladre amenaçava els treballadors amb un ganivet de grans dimensions perquè li donessin la recaptació del negoci. En dos dels robatoris, a dos supermercats del districte, va apunyalar els treballadors, i un d’ells va aconseguir salvar la vida gràcies a la ràpida actuació dels agents, que li van fer un torniquet.

Amenaçava amb un ganivet de 30 centímetres

L’home va ser detingut el 8 de setembre i ja ha passat a disposició judicial. La investigació policial va començar el 31 de juliol arran de dos robatoris violents similar en els quals un home havia amenaçat els treballadors amb un ganivet d’uns 30 centímetres de llarg.

El primer va ser en una botiga de llaminadures, d’on es va endur els diners de la caixa i va fugir ràpidament. Hores més tard, va apunyalar el treballador d’un supermercat. Quan els Mossos hi van arribar van trobar la víctima asseguda damunt d’un bassa del sang amb una ferida al braç. Els agents li van fer un torniquet d’emergència per contenir l’hemorràgia fins que hi arribessin els serveis d’emergències mèdiques. Gràcies a això, la persona va poder ser operada amb èxit a l’hospital.

Un ferit greu per dues ganivetades

A la tarda, l’home va entrar en un altre supermercat i va tornar a amenaçar el propietari de l’establiment amb el ganivet per aconseguir la recaptació de la caixa. El propietari no l’hi va voler donar i va cridar per demanar ajuda. En intentar fugir, però, el lladre es va trobar l’altre treballador del local que entrava al súper i, per evitar ser interceptat, li va clavar dues ganivetades, una que li va perforar el pulmó i l’altra que li va seccionar una artèria de la zona de l’axil·la.

Dos dies més tard, el 2 d’agost, va tornar a cometre un robatori similar en una altra botiga de llaminadures. Finalment, el 8 de setembre va intentar robar de nou al primer establiment on ja ho havia fet el 31 de juliol. En no aconseguir-ho va fugir, però la ràpida trucada al telèfon 112 i el fet que ja se’n tingués una descripció acurada va permetre localitzar-lo. En detenir-lo, un dels agents va rebre una ferida d’arma blanca a la cama que va requerir d’un punt de sutura.