Tot i que la majoria dels conductors estaven informats de la reobertura del trànsit al pont de Santander diumenge, a alguns no n’estaven al corrent i els ha sorprès aquest dilluns al matí. Després de dos mesos d’obres el pas s’ha reobert a la circulació de vehicles.

Una bona notícia per a tothom, però en especial per als transportistes que travessen pel pont diàriament per anar fins als polígons industrials de l’entorn. Amb la reobertura s’estalvien entre 15 i 20 minuts en cada trajecte. També els usuaris de les línies d’autobús que creuen el pont s’han vist beneficiats amb la reobertura.

Fins a vint minuts menys en cada trajecte

Molts conductors han reestrenat aquest dilluns el nou pas. “Han treballat molt ràpid, hi passo cada dia quatre vegades i em va molt bé, han treballat molt de pressa per tenir-ho enllestit al setembre”, celebra Javier Medina.

Una opinió que comparteix també Jesús Ángeles. Explica que en els darrers mesos a la feina ha hagut de fer moltes voltes per creuar i trampejar amb els embussos que generaven els camions. “Ens ajuda molt als qui ens dediquem al transport de mercaderies d’un lloc a un altre. Parlem de 15 i fins a 20 minuts de retard“, comenta Ángeles. “El fem servir molt, perquè tenim proveïdors de materials, ara m’assabento que ja es pot creuar i ens és molt útil“, afegeix Isaac Cruz.

Els busos tornen a creuar el pont

La reobertura també ha beneficiat els veïns la zona. La majoria esperen que les obres al pont de Santander acabin aviat, tot i que amb la reobertura al trànsit afirmen que ja han guanyat molt. “Vivim aquí mateix, ens va bé perquè és molt millor que no anar per la part de baix, que s’omple de cotxes i ara ho fem millor“, afirma David Bataller. “Abans, amb això tallat, quan anaves per Guipúscoa era un merder, ara que està obert molt millor”, recalca un altre conductor.

El pas torna a estar obert a les línies d’autobús 60, B21, B24 i N8, afectades també per les obres d’aquests mesos. “Ara em va perfecte per anar a treballar perquè agafo el bus just aquí al davant i em deixa a la porta de la feina. Abans era molt empipador, però ara és travessar el pont”, Cristina Mancha, veïna de la via Trajana.

Talls puntuals fins al març

Les obres serviran per transformar completament el pont i fer-ho accessible per a vianants i bicicletes. El nou pas trencarà amb el que fins ara ha estat un mur entre els districtes de Sant Andreu i Sant Martí. A més a més, tindrà voreres de fins a 4,5 metres i menys pendent.

De moment, la zona estarà en obres fins al mes de març i el trànsit seguirà obert en els dos sentits fins al final de l’obra. Només es faran talls puntuals, segons ha confirmat el districte, quan es facin les tasques de pavimentació definitives.