El Casal de Sant Jordi està en obres. En aquest edifici del número 24 del carrer de Casp, que va ser seu del Departament de Justícia, s’hi està fent una reforma integral per convertir-lo en oficines d'”alt standing“. El preu de lloguer de la finca sencera és de més de 171.000 euros al mes. L’immoble el va fer construir l’empresària del tèxtil catalana Tecla Sala el 1928 i presenta una diversitat d’estils. Té 10 plantes i 6.866 m² construïts.

Recuperen l’espai enjardinat d’un dels primers àtics de l’Eixample

Ara aquestes terrasses ubicades a l‘àtic tindran una part privada i una altra de compartida en la nova configuració com a bloc d’oficines. En aquesta part de l’edifici hi va viure Tecla Sala, que va concebre el seu habitatge a l’última planta. Fins al moment, els habitatges més distingits estaven al principal, però l’aparició de l’ascensor va significar un canvi i es van posar en valor les vistes de les últimes plantes, sobre tot en edificis com aquest, que té 10 plantes.

Amb la reforma, tot seran oficines. De fet, bona part de la finca ja va ser concebuda com a seu corporativa de les indústries tèxtils de la seva promotora, Tecla Sala. Ella ja va voler portar el 1928, en plena expansió de la ciutat, la seu administrativa de les seves empreses al centre de Barcelona.

Anunci que apareix en un portal immobiliari.

Una arquitectura moderna i eclèctica

El conjunt és obra de Francesc Folguera, que el va construir entre 1928 el 1932. Paolo Sustersic, professor d’Història de l’Arquitectura a Elisava, explica que hi ha una barreja d’estil art-déco amb elements racionalistes característics dels anys 30, com ara el tub metàl·lic, i, fins i tot, una capella d’estil renaixentista.