Falten pocs dies per a l’1 d’octubre i ja es comencen a preparar els primers actes per commemorar el referèndum del primer d’octubre del 2017. Aquest dissasbte diversos CDR de la ciutat han convocat alguns actes per celebrar aquest aniversari. Cal recordar que precisament els CDR van néixer ara tot just fa dos anys, amb les sigles de Comitè de Defensa del Referèndum, per defensar els col·legis electorals els dies previs a l’1-O. Diversos col·lectius es van organitzar per mantenir els col·legis oberts tot el cap de setmana i així assegurar l’organització del referèndum.

El CDR de les Corts conjuntament amb la Plataforma 1-O de les Corts han convocat aquest dissabte una cercavila pels col·legis del districte que van ser seu del referèndum ara fa dos anys. En total, un centenar de persones recorreran fins a set escoles. El que des de la plataforma han anomenat com a Correescoles. L’acte ha començat a l’Institut Joan Boscà amb la lectura del manifest i acabarà a l’Escola Ausiàs Marc, on hi haurà una actuació dels Castellers de les Corts.

A partir de les 17 h,  les activitats s’han traslladat als Jardins de Magalí, on ha programat un taller de pancartes, activitats infantils i una xerrada amb la participació de diversos representants dels partits independentistes i Roger Español, víctima de les càrregues policials de l’1 d’octubre. A les 21 h celebraran una fideuada popular per a tots els veïns.

Però aquest no és l’únic CDR que està de celebració. Des del col·lectiu de Gràcia han organitzat un cap de setmana ben reivindicatiu. Aquest dissabte al matí han celebrat taller de pancartes amenitzat per un vermut musical a la plaça del Poble Romaní. Però, el plat fort serà aquest diumenge, a primera hora al matí es treballarà en la restauració del mural al carrer de Siracusa.  Al migdia han convocat una paella popular, amb una posterior assemblea oberta dels CDR i un concert solidari amb el grup Rumba Tarumba. Des del col·lectiu afirmen que tots els diners recaptats aquest cap de setmana aniran destinats ajudar a la Caixa de Solidaritat.

Des de l’Assemblea Nacional Catalana han convocat una manifestació aquest 1 d’octubre per commemorar el referèndum.