L’amiant comença a desaparèixer a poc a poc de la ciutat. Les planxes de fibrociment han de ser substituïdes per elements més actuals. El que de moment no es modifiquen, però, són els protocols d’informació a veïns, comerços o entitats pròxims a l’obra i això els posa en alerta quan veuen que s’estan manipulant elements amb amiant al seu entorn sense saber-ne res.

Aquest ha estat el cas dels veïns del taller mecànic Planxa i Pintura Cifuentes, del carrer del Torrent d’en Vidalet, a Gràcia, que asseguren que ningú no els ha advertit de les tasques de retirada d’elements amb amiant i denuncien la manca d’informació prèvia sobre les obres i de quines mesures de prevenció podrien haver adoptat.

 

Les tasques s’han realitzat amb tots els permisos en regla i per una empresa especialitzada en aquests tipus de treball, però això no ha evitat que les alarmes hagin saltat a l’escola bressol La Quitxalla, just al costat, tenint en compte que el seu pati i la coberta on s’efectuava la feina són a tocar. La direcció del centre ha optat per no deixar sortir els nens al pati, tancar finestres i avisar les famílies per tal que anessin a recollir els nens abans de l’hora prevista.

Aquest nou cas d’alerta veïnal per retirada de fibrociment torna a posar en qüestió els protocols a seguir quan es retira aquest material dels edificis de la ciutat.