El cap de malalties infeccioses del Vall d’Hebron, Benito Almirante, considera que les dades epidemiològiques actuals, que mostren un repunt de tots els indicadors, ens han portat fins a una situació “preocupant”. A les portes de Nadal, el cap de malalties infeccioses de l’Hospital Vall d’Hebron demana la col·laboració de la ciutadania i afirma que “fins que no aconseguim estabilitzar les dades recomanem reduir la interacció social, i no ajuntar-nos amb altres grups bombolla”. De fet, considera que les restriccions proposades pel Govern “efectives fa una setmana” s’haurien de revisar per adaptar-se a les noves dades.

Hem de reduir la interacció social i evitar relacionar-nos amb altres grups bombolla. ”
Benito Almirante, cap de malalties infeccioses Vall d’Hebron

Així ho han fet altres països com Anglaterra, Itàlia o Alemanya que, preveient un increment de la interacció social durant les festes de Nadal, han endurit les restriccions per tal de poder controlar la pandèmia.

Es preveu un augment de pacients a les UCI

Almirante assegura que en els pròxims dies es preveu un augment de pacients a les UCI catalanes, on encara hi ha persones ingressades fruit de la segona onada. La particularitat dels pacients ingressats per covid-19 és que tenen una recuperació més lenta que la mitjana general dels pacients que ingressen a les unitats de cures intensives. Aquest factor preocupa els centres hospitalaris que, donat el cas, alerten que haurien de modificar els horaris i els dies de descans dels sanitaris.

Modificar els torns del personal sanitari seria, hores d’ara, un desencís per a tots. Per a ells aquests dies també són importants. ”