El dia que fa 20 anys de la mort de l’agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona Juan Miguel Gervilla, assassinat per ETA a l’avinguda Diagonal, la ciutat li fa un homenatge. L’antic carrer de l’Institut Frenopàtic, al barri de les Corts, canvia de nom i es dedica a la memòria de l’agent.

A l’acte hi han assistit els familiars de l’agent, així com companys de la Guàrdia Urbana de Barcelona, que han recordat emocionats la seva figura. Anna Robles, companya de l’agent assassinat, ha afirmat que Gervilla era d’aquells companys que transformen qualsevol situació en una cosa fàcil.

“Podem dir que ETA va ser derrotada”

20 anys després no oblidem el company Juan Miguel Gervilla. Però també 20 anys després podem dir que ETA va ser derrotada”, ha afirmat l’alcaldessa Ada Colau en el discurs que ha fet aquest diumenge al matí abans de descoberta de la placa. Per altra banda, el tinent de Seguretat, Albert Batlle, ha afirmat que amb aquest acte es vol homenatjar totes les víctimes, però sobretot als servidors públics que van perdre la vida a les mans del terrorisme.

Homenatge Juan Miguel Gervilla

També hi han estat presents el regidor de les Corts, Joan Ramon Riera; l’intendent de la Guàrdia Urbana Major Pedro Velázquez, així com comandaments d’altres cossos policials.

El canvi de nom es va anunciar durant el ple municipal de desembre del 2019.