Les fires d’artesans s’instal·len en diversos punts de la ciutat a les portes d’un Nadal incert i amb l’esperança de vendre en els dies previs a les festes.

Els petits comerciants combinen la venda en fires amb la creació dels seus productes i enguany, a causa de la pandèmia, moltes de les fires on tenen el seu punt de venda no s’han celebrat. És per això que confien amb els clients que cada any s’apropen a la seva parada a comprar. La Francesca Anastasio, propietaria d’Anastasio Barcelona, explica que “la rebuda ha estat molt bona” i que els petits comerços agraeixen aquest recolzament i que “se’ls tingui en compte”.

El valor afegit del producte de proximitat

Malgrat que molts dels compradors són del mateix barri, hi ha persones que s’hi desplacen cada any perquè “té molta més vida una cosa feta per algú”. Un dels factors que aprecien, diuen, és que pots conèixer amb més profunditat com treballa el comerciant.

Menys parades per fer un espai més segur

Al pati de la Fàbrica Lehmann s’han instal·lat 13 parades durant aquest cap de setmana en comptes de les 22 que hi havia les altres edicions. Amb aquesta reducció es busca evitar aglomeracions i que a l’espai s’hi circuli amb més fluïdesa.

A l’espai hi ha vuit paradetes que ja conviuen habitualment a la fàbrica, i , a amb motiu de la fira, han acollit cinc parades de comerciants convidats. El denominador comú de totes elles: el quilòmetre 0 traduït en un producte artesà de proximitat.