L’Ajuntament de Barcelona negocia comprar la torre Mas Enrich, també anomenada torre del Moro, per assegurar que es conservi. Després que el mes passat va haver de precintar l’edifici d’urgència per risc d’esfondrament, ara ha procedit també a tancar la finca per evitar més ocupacions.

Aquest edifici històric és d’origen medieval i està catalogat per l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya com a Bé Cultural d’Interès Local. Els propietaris de la torre fa anys que s’han desentès del mateniment de l’edifici, i els veïns demanen que s’expropiï, es restauri i es conservi com a patrimoni històric.

Una herència complicada dificulta l’operació

“Estem en negociacions, però el problema que tenim és que els hereus són diversos i no viuen aquí, hi ha un tema d’herència complicat per poder adquirir la finca”, ha reconegut a betevé la regidora d’Horta-Guinardó, Rosa Alarcón. Mentre continuen les negociacions, el consistori està aprofitant per avaluar quants diners costaria rehabilitar-la.

Risc d’esfondrament

El 26 d’octubre, el districte d’Horta-Guinardó va precintar d’urgència l’edifici per risc d’esfondrament. Els propietaris de la torre s’han desentès de fer-ne manteniment fins arribar a l’estat de ruïna actual.

El districte d’Horta-Guinardó ha obert diversos expedients a la propietat per instar-la a mantenir la torre, sense obtenir cap resposta. Feia més de 10 anys que un grup de 15 subsaharians la feien servir per guardar-hi ferralla i objectes personals, i aquest mes d’octubre la van buidar.