Crits i cops han estat el despertador d’alguns veïns de la ronda de Sant Pere aquesta matinada de diumenge. El soroll —procedent d’una baralla a les portes d’una discoteca, ubicada al número 19 del carrer— ha fet revifar les queixes veïnals per aquest local.

Una de les veïnes de l’edifici del davant ha explicat a betevé que fa anys que pateixen aquesta problemàtica. Denuncien soroll, però també incivisme a les portes del local i en els portals propers: “Comença amb crits i baralles, però també repercuteix en molta brutícia i vòmits als portals o residus de llaunes de cervesa i ampolles de vidre”, destaca. Aquesta és una situació que, segons afirma, afecta totes les nits i matinades de divendres, dissabte i diumenge.

Canviar la distribució del pis per evitar molèsties

Una altra de les veïnes afectades viu al carrer d’Ausiàs March. En el seu cas, comparteix interior d’illa amb la discoteca des de fa més de 15 anys. Explica que han viscut de tot, però que el soroll i les vibracions van arribar a ser insuportable, motiu pel qual van haver de canviar la distribució del pis per evitar que les molèsties més greus afectessin als dormitoris.

Ja era així l’any 2005 i, pel que diuen alguns veïns, és un problema històric
Veïna afectada del carrer d’Ausiàs March

La Urbana reforçarà la vigilància a la zona però no li consten antecedents

El veïnat afirma que han tractat aquest tema amb l’Ajuntament i el propietaris del local (que han canviat diverses vegades). Tot i els intents d’insonoritzar l’espai, però, les molèsties a l’exterior continuen. Aquesta darrera setmana, han pogut parlar amb la Guàrdia Urbana de Barcelona que marcarà la zona com a punt vermell i, segons diuen, enviaran patrulles addicionals per veure què poden fer.

Fonts municipals expliquen que la policia local vigilarà la discoteca però asseguren que no hi ha antecedents d’abans de la pandèmia. Ara bé, els veïns expliquen que després d’aconseguir tancar el club durant un any i mig, gràcies a l’ajuda de la Síndica de Greuges, el local va reobrir amb un altre nom just abans de l’arribada del coronavirus. Afirmen que la discoteca va haver de tancar per no estar ben insonoritzada.