Txaikovski ha estat el compositor escollit per Carlos Checa, director de la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona, per oferir un concert solidari destinat al Gran Recapte del Banc dels Aliments. Les obres del compositor rus han estat interpretades per la formació musical amb la col·laboració de la cantant María Reyné, que oferirà una versió simfònica del tema ‘Writting on the wall’, de Sam Smith. Les entrades s’han posat a la venda amb un preu que oscil·la entre els set i els 20 euros.

El Banc dels Aliments registra un 35 % més de demanda des de l’inici de la pandèmia

La crisi del coronavirus ha agreujat la situació de les persones més vulnerables i ha augmentat el nombre d’atesos pel Banc dels Aliments. L’entitat pretén recaptar 10 milions d’euros per fer front a l’increment del 35 % de la demanda que ha registrat des de l’inici de la pandèmia, i que suposa un total de 267.000 persones ateses.

Més de 8.500 voluntaris han estat a supermercats i grans superfícies de tot Catalunya per demanar als usuaris que col·laborin amb el Gran Recapte. Per segon any consecutiu, la iniciativa només admet donacions econòmiques per la situació sanitària. Es pot col·laborar a través del web www.granrecapte.com, de bizum 33596 o en les caixes dels supermercats. També és possible fer-ho des d‘alguns petits comerços que s’ha sumat a la campanya, a través d’una aplicació mòbil que permet als seus clients fer les donacions econòmiques.