dia-mundial-víctimes-trànsit

En el Dia Mundial en Memòria de les Víctimes de Trànsit, familiars de les víctimes han recordat els seus éssers estimats. En un acte amb una setantena de participants, entre afectats, entitats i representants polítics, membres de les associacions de víctimes han assegurat que se senten “oblidats” i han demanat a les administracions actuar contra aquesta “xacra”. 

El portaveu de l’Associació de Prevenció d’Accidents de Trànsit, Vicente Sánchez, ha dit que malgrat que és un dia de record, cal dir que les víctimes se senten “oblidades” i ha demanat a les administracions més mitjans “per actuar contra aquesta xacra”.

L’homenatge s’ha iniciat amb una ofrena floral i ha constat amb diverses interpretacions musicals, un minut de silenci i una lectura d’escrits de familiars i víctimes. Els representants de les Associacions de Víctimes de Trànsit P(A)T i Stop Accidents hi han fet una lectura enfocada a recordar els factors que contribueixen al fet que es produeixin els sinistres per tal d’evitar-los.

El consistori potenciarà el servei d’atenció a les víctimes

A l’acte han assistit el tinent d’alcaldia de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle, i el director del Servei Català del Trànsit, Ramon Lamiel. Batlle ha explicat que Barcelona potenciarà el servei d’atenció a les víctimes. Es reforçarà l’atenció i l’acompanyament dels familiars durant el primer any, i s’ampliarà el servei d’atenció a les víctimes amb seqüeles greus. Un altre aspecte que, segons el consistori, cal incrementar és l’ajuda a la inclusió social posterior, i la garantia de l’autonomia personal. El SEM, diu Batlle, continuarà prestant servei psicològic, tant en casos de morts com de ferits greus. Lamiel ha destacat que ‘’fa molts anys que treballem conjuntament amb les associacions de víctimes per donar suport no només a la prevenció davant dels sinistres viaris, sinó també per atendre com cal les víctimes i els seus familiars’’, recalcant la rellevància de la situació de vulnerabilitat que provoquen els accidents.

memorial-víctimes-trànsit

Onze accidents mortals a Barcelona aquest 2021

Des que va començar el 2021 han mort 11 persones en accidents de trànsit a Barcelona, una menys que l’any passat en aquestes dates. D’aquestes set eren motoristes, dos conductors de vehicles de mobilitat personal, un conductor d’autobús i un vianant que va ser atropellat per un turisme. De moment, totes les víctimes han estat homes, amb l’excepció d’una dona. Així doncs, motoristes i homes segueixen sent els col·lectius més vulnerables a aquest tipus d’accidents.