Foto: Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home de 45 anys, de nacionalitat francesa, arran d’una ordre judicial de cerca i captura emesa per un jutjat de Marbella. La detenció es va produir aquest diumenge a Ciutat Vella, en un hotel del districte. Segons ‘El caso’, el detingut és un famós empresari que es diu Pierre Conrad Dadak i que té antecedents per haver participat en la venda internacional d’armes de guerra. Segons el mateix mitjà, l’home és multimilionari i ja va ser arrestat el 2016 a la seva mansió d’Eivissa.

Els Mossos han confirmat que la detenció es va produir després que els responsables de l’hotel requerissin la presència policial. Segons han detallat en una nota de premsa, van alertar que a l’establiment s’hi acabava d’instal·lar un client que apareixia a l’aplicació que existeix entre la policia i els hotels.

Quan els agents van arribar, van entrar a la seva habitació on també hi havia dues noies que l’acompanyaven. L’home es va acreditar amb un document de Polònia. Finalment, el van detenir per un delicte d’estafa arran d’una ordre de cerca i detenció emesa per un jutjat de Marbella. Ell, però, va explicar que era empresari i que sovint la companyia per a la qual treballava no abonava les factures.

Alerta internacional

L’home va ser traslladat a dependències policials, on els agents van comprovar que també tenia activa una alerta internacional d’Alemanya, ja que estava sent investigat per un jutjat d’aquest país. El detingut té antecedents per amenaces, estafa i delictes contra l’ordre i la seguretat i estaria relacionat amb investigacions internacionals relacionades amb blanqueig de capitals.

Els Mossos han informat que el detingut ja ha estat traslladat a dependències judicials i que, a més, s’ha obert una investigació per esclarir els motius pels quals es trobava a la ciutat de Barcelona.