Vandalisme font plaça Sant Felip Neri

La font ubicada a la plaça de Sant Felip Neri ha aparegut vandalitzada aquest diumenge. En una piulada, el col·lectiu Fem Gòtic ha denunciat que el capitell, la part superior de la columna, ha estat arrencat i llançat a l’aigua. Segons han explicat a betevé, els preocupa que si algú s’emporta la peça, no es pugui restaurar correctament. Per aquest motiu han comunicat la incidència a través de l’aplicació Barcelona a la butxaca.

Els veïnat denuncia que l’incivisme ja és habitual a la zona. Destaquen que molt sovint es troben pintades en edificis històrics, pilones arrencades i vidres trencats als aparadors d’algunes botigues.

Incivisme i vandalisme històric

Aquest no és el primer atac que rep la plaça. De fet, aquesta mateixa font —que data dels anys 60— durant un temps va estar coronada per l’estàtua d’un estudiant, obra de l’escultor Josep Miret. Poc després, però, va ser robada.

Més recentment, un altre element patrimonial de la plaça va ser vandalitzat. Al gener van pintar de negre el faristol que recorda els nens que van morir durant el bombardeig de les tropes franquistes, el 30 de gener del 1938, a la plaça de Sant Felip Neri.