(ACN) Aquest dimecres comencen els casals i les colònies d’estiu. Uns 32.000 infants i joves s’havien apuntat la setmana passada a les activitats que organitza la Fundació Pere Tarrés, una xifra similar als 35.000 del 2019. A més, unes 3.500 famílies havien demanat una beca, quan fa dos anys se’n van donar 4.171. El 2020, marcat per la pandèmia, les inscripcions van baixar fins a les 21.000 i les beques, fins a les 3.696.

El director del Servei Colònies de Vacances de la Fundació Pere Tarrés, Albert Riu, assegura que la previsió és que, en volum econòmic, se superi el 2019. Riu ha explicat que es van plantejar com a objectiu assolir números similars als de l’estiu del 2019 per poder dir que el lleure educatiu “s’està recuperant de la sotragada que ha comportat la pandèmia”. Ha afegit, però, que no podran ser les mateixes xifres que fa dos anys perquè encara hi ha restriccions en l’organització. Amb tot, ha confiat que les activitats d’estiu siguin un “carril d’entrada a una certa normalitat” que es pugui consolidar el curs vinent.

No seran les mateixes xifres que a l’estiu del 2019, perquè encara hi ha restriccions d’aforaments que afecten l’organització”
Albert Riu, director del Servei Colònies de Vacances de la Fundació Pere Tarrés

“Allò que la pandèmia ens ha manllevat”

Riu destaca la importància que infants i joves puguin gaudir d’aquestes activitats, perquè “el lleure educatiu representa tot allò que la pandèmia ens ha manllevat“. El portaveu de Pere Tarrés ha destacat que aquests casals i colònies permetran a infants i joves tornar a sortir a entorns diferents, tenir contacte amb la gent, fer activitats a l’aire lliure i gaudir de la natura, molts aspectes que s’han vist afectats per les restriccions per la covid-19. A més, ha reivindicat que el lleure educatiu permet fer “sortir de les pantalles” i apostar per la socialització i les relacions en directe.

Activitats durant tot l’estiu

Les activitats comencen aquest dimecres, amb la sortida de les primeres colònies, i un gran volum de casals, que s’allargaran fins al juliol. Tot i això, també hi haurà activitats a l’estiu, especialment pensades per atendre la infància en situació de vulnerabilitat socioeconòmica. Al setembre també es faran activitats que oferiran no només aquest caràcter educatiu i lúdic, sinó que també contribuiran a la conciliació de les famílies.