Fa tres setmanes que els contagis per covid-19 a Barcelona disminueixen des que les dades van tocar sostre a mitjans de gener. Als 10 districtes de Barcelona, sense excepció, s’hi ha reduït la incidència de casos des del pic de la sisena onada. La baixada ha estat contundent i ràpida: els contagis actuals són entre sis i set vegades menors que els registres màxims de gener.

La sisena onada s’ha allargat dos mesos, des de mitjans de desembre, quan va començar a pujar, fins a mitjans de febrer, quan ha amainat. Segons l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), del 7 al 13 de febrer la incidència de covid-19 ha disminuït més a Sants-Montjuïc i a Sarrià – Sant Gervasi, amb una baixada del 57 i el 56 % respectivament. Tot i això, el descens és semblant entre territoris. Horta-Guinardó és on els casos s’han reduït menys i el percentatge és del 49 %, gairebé la meitat.

Gràcia lidera les pitjors dades de covid

Aquesta sisena onada ha afectat diversos districtes segons el moment viscut. L’explosió de contagis es va produir a Sarrià – Sant Gervasi la setmana de Nadal. Amb el canvi d’any, Sant Andreu va passar a ser el districte amb la incidència més disparada fins a travessar el pic. Durant la baixada, Gràcia encapçala les pitjors dades.

Una de les particularitats de la sisena onada ha estat la detecció de positius amb els autotests. En algunes fases, la població ha hagut de comunicar les dades. És per aquest motiu, i altres factors, com l’escletxa digital, que Salut Pública considera que la fotografia d’aquesta onada pot estar esbiaixada. Per exemple, la gerent de l’ens, Carme Borrell, va explicar a betevé que les dades de Ciutat Vella poden no ser reals.