Els Mossos d’Esquadra han desallotjat una vuitantena de manifestants del col·lectiu Meridiana Resisteix que han intentat tornar a fer efectiu un altre tall de l’avinguda, el quart sense l’autorització del Departament d’Interior. La policia catalana, però, ha desplegat un dispositiu com el de les nits anteriors, amb diverses unitats de la brigada antidisturbis.

La convocatòria ha coincidit, com ja havia passat altres vegades, amb el col·lectiu de signe contrari Meridiana sin Cortes. Els agents dels Mossos s’han mobilitzat per evitar que les dues concentracions confluïssin. De fet, el tall ha durat pocs minuts i a un quart de nou el trànsit de l’avinguda s’ha obert de nou. La intervenció de la policia ha estat ràpida i en qüestió de pocs minuts ha escombrat els participants.

Els talls a la Meridiana, prohibits

Des d’aquest dissabte, 12 de febrer, els talls diaris de Meridiana Resisteix no tenen l’autorització del Departament d’Interior. La ubicació on ha proposat Interior traslladar la protesta és la plaça que connecta amb el passeig de Fabra i Puig, davant de l’estació de Renfe. El col·lectiu independentista no accepta la prohibició ni està a favor de la nova ubicació. Precisament, el primer dia sense permís, gairebé un miler de persones van sumar-se a l’acció, entre elles, Laura Borràspresidenta del Parlament. L’endemà, es va poder repetir el tall, però amb menys manifestants, només un centenar.