judici acusat de violació

(ACN/Redacció) Un acusat ha reconegut aquest dilluns en el judici contra ell a l’Audiència de Barcelona haver violat dues joves als seus respectius portals de casa l’estiu del 2021 a Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat. La fiscalia li demana 40 anys i mig de presó per aquestes dues agressions sexuals i per haver-ho intentat en tres ocasions més. L’acusat ha negat els altres tres fets i ha assegurat que quan va cometre les dues violacions anava begut i drogat. L’home assaltava les noies quan entraven de nit al portal, els tapava la boca perquè no cridessin, les amenaçava de mort i les violava.

Segons ha explicat l’acusat, la nit del diumenge al dilluns 5 de juliol del 2021 va sortir de festa amb els seus amics per celebrar el seu aniversari. Va beure molt i també va prendre drogues. La seva parella es va enfadar molt perquè no celebrava l’aniversari a casa. Quan tornava a casa seva es va creuar amb una noia de 20 anys al carrer de Llançà, va entrar al portal de casa seva darrere seu, la va abordar, i li va tapar la boca perquè no cridés. L’home ha admès que la va violar.

La fiscalia, en el seu escrit, afegeix que l’assaltant va agafar la noia pel coll amb el braç i la va amenaçar de mort si cridava. De fet, l’escanyament va provocar que la noia caigués en un estat de semiinconsciència, facilitant l’agressió. Després li va agafar-li la bossa de mà, li va treure una targeta bancària i la va fotografiar amb el telèfon mòbil. Amb el mateix telèfon va entrar a una pàgina web pornogràfica de pagament i va utilitzar les dades de la targeta de la noia. “No sé per què ho vaig fer”, ha dit.

Reconeix una segona violació

Ha reconegut que l’altra agressió va ser poc abans de la mitjanit de l’11 al 12 de setembre del mateix any. També ha explicat que havia begut i consumit cocaïna amb uns amics. Quan tornava a casa va veure una noia, de 17 anys, va entrar al seu portal, la va seguir, li va tapar la boca, la va agafar i amenaçar. Segons l’home, la menor “no es va resistir, estava tranquil·la”, i la va violar. La fiscalia afegeix que l’home va exigir diners a la noia i la va amenaçar de mort si trucava la policia, perquè sabia on vivia.

L’home està acusat de tres intents més de violació, però no ha reconegut els fets. La fiscalia ha aportat diverses proves d’ADN, imatges de càmeres de seguretat, vigilàncies i seguiments, ubicació del telèfon mòbil de l’acusat, reconeixement de l’acusat per part d’algunes víctimes i una samarreta de l’acusat reconeguda per una víctima. Les víctimes han declarat a porta tancada i el judici continuarà de dimecres a divendres.

La fiscalia li demana 40 anys de presó

La fiscalia li demana 40 anys i mig de presó i 720 euros de multa per dues agressions sexuals, dos intents d’agressió sexual, un delicte de lesions lleus i un d’amenaces, a més de 10 anys de llibertat vigilada i la prohibició de comunicar-se o apropar-se a les víctimes. També li demanen 144.230 euros en indemnitzacions a les cinc víctimes. L’acusat ha aportat al jutjat 5.000 euros per a cadascuna de les dues víctimes a les quals reconeix haver agredit.