Convocada una gran manifestació a Barcelona el 4 de març del 2023 contra els tres grans projectes vinculats a l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya: l’ampliació de l’aeroport de Barcelona, el Hard Rock i el Quart cinturó. Les entitats afectades per aquests projectes fan una crida a participar en la protesta del dissabte 4 de març, a les 18 h ,que sortirà de la plaça de Catalunya.

Sota el lema “Defensem la terra, construïm el futur“, la manifestació vol convertir-se en una “gran mobilització de país” contra aquests tres macroprojectes.

Manifestació contra les “aberracions ambientals”

Zeroport, Aturem Hard Rock i la Campanya contra el 4rt Cinturó han anunciat aquesta manifestació a Barcelona davant de les portes de Foment del Treball. Les tres entitats qualifiquen aquests projectes “d’aberracions ambientals” inspirades en un “model caduc” que comporta “l’empitjorament del canvi climàtic” i de les condicions de treball. No necessitem macroprojectes i trinxar el territori, lamenten en un comunicat conjunt.

En aquest sentit, consideren que “és urgent un canvi de rumb radical” per al futur del país.

JJOO als Pirineus, gasoductes o macroplantes eòliques

La manifestació vol aglutinar les diferents “lluites” que hi ha a tot el territori català i que se sumen als tres macroprojectes vinculats als pressupostos, com ara els jocs olímpics dels Pirineus, les línies d’alta tensió, els gasoductes, o les macroplantes solars i eòliques, entre d’altres.