L’AV Vilapicina i la Torre Llobeta encapçala la petició perquè s’elimini el nom “Borbó” a dos equipaments municipals de l’illa que va albergar en el passat les antigues Cotxeres Borbó, unes instal·lacions de TMB que van desaparèixer en favor d’equipaments i zona verda. Amb el suport de la Taula Unitària de Nou Barris per la República i l’AV Congrés, justifiquen que ja no té sentit aquest cognom, quatre anys després que l’avinguda de Borbó passés a dir-se dels Quinze. “El nom ‘Borbó’ ja no lliga amb el barri“, assegura Joaquim Forns, de l’AV Vilapicina i la Torre Llobeta.

El centre sociosanitari es diu Cotxeres i la biblioteca i el casal de gent van prendre el nom del barri, Torre Llobeta. En canvi, el poliesportiu es va estrenar més tard, l’any 2011, amb el nom de CEM Cotxeres Borbó, i l‘aparcament, Illa Borbó. En aquest sentit, demana que la paraula “Borbó” també s’elimini d’aquests dos últims espais.

Alternatives per substituir “Borbó”

Ara per ara, han engegat una recollida de signatures entre el veïnat per emparar la petició. A més, ERC ja ha fet arribar el prec del canvi de nom a l’Ajuntament. També hi ha la intenció d’acabar de decidir quina alternativa seria la millor. “Si es decideix que l’aparcament es digui Can Xiringoi, com els jardins del voltant i la masia que hi havia aquí, seria raonable. També si es deixés el CEM com a Cotxeres a seques, ja que era un indret històric aquí, o els Quinze“, indica Josep Ferrándiz, de la Taula Unitària de Nou Barris per la República.

“En tot cas, el nom ‘Borbó‘ és un nom sobreposat, que no té res a veure amb la història de la zona“, afegeix Jesús Rivera, de l’AV Congrés.

La idea és repetir l’èxit de la campanya veïnal, que va aconseguir oficialitzar el nom popular de la zona, els Quinze, en substitució del de Borbó.