La commemoració de l’aniversari de la II República espanyola s’estén, un any més, als carrers de la ciutat en el marc de la Primavera Republicana. La majoria dels actes s’han celebrat al llarg de la setmana, però els més simbòlics s’han reservat per aquest 14 d’abril.

Durant el matí, la Taula Unitària de Nou Barris per la República ha fet l’ofrena floral a l’estàtua de la República, situada a la plaça del mateix nom. L’acte ha començat a les 10.30 h amb una cercavila que ha aplegat unes 300 persones i que ha sortit de la plaça de Virrei Amat. Després d’una aturada al pla de les Madres de la Plaza de Mayo, on s’ha fet una primera ofrena, s’ha dirigit cap a la plaça per fer l’ofrena floral. Just abans, s’ha descobert una placa de memòria històrica a la plaça de la República. Una actuació musical ha tancat l’acte.

Joan Subirats, comissionat de cultura de l’Ajuntament de Barcelona, ha afirmat que “els valors republicans són avui contemporanis i d’actualitat” i que l’acte no era només nostàlgic sinó de defensa d’aquests valors.

Commemoració del dia de la República

A la tarda, la Lleialtat Santsenca ha tancat els actes de commemoració republicans amb una sèrie de monòlegs científics centrats en el pensament crític i la ciència. Tot plegat, en el marc d’un entorn que ha volgut reivindicar el coneixement antiracista, antimasclista i contra les teories xenòfobes.