Taxis i VTC: diferències

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 4 d’abril quatre homes, tots de 21 anys, veïns de Barcelona i de Sant Adrià de Besòs, com a presumptes autors de vuit delictes de robatori amb violència i quatre delictes de lesions lleus comesos a la localitat de Sant Adrià de Besòs.

Els lladres sempre actuaven de matinada, agafaven un taxi a Barcelona i finalitzaven el recorregut al barri de la Mina, a Sant Adià de Besòs, on assaltaven els conductors. Amenaçaven el taxista amb una arma blanca o, fins i tot, amb una de foc, en un dels casos. L’agredien físicament o utilitzaven esprais d’autodefensa per robar-li els diners.

La investigació es va iniciar a finals del 2018, quan els Mossos van detectar que s’havien produït diversos robatoris amb violència a Sant Adrià de Besòs i que totes les víctimes eren taxistes. En concret, entre el novembre del 2018 i el febrer del 2019 es van produir vuit robatoris. Les gestions realitzades pels investigadors van permetre determinar que els lladres sempre feien servir el mateix “modus operandi”: actuaven sempre de matinada, agafaven un taxi a Barcelona i finalitzaven el recorregut al barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs.

Els Mossos d’Esquadra van detenir els quatre presumptes atracadors el 4 d’abril. Un cop a dependències policials es va deixar sense efecte la detenció d’un d’ells. Els altres tres detinguts van passar a disposició del Jutjat d’Instrucció 1 en funcions de guàrdia de Badalona, el qual va decretar ingrés a presó per a un d’ells i llibertat amb càrrecs per als altres dos.