La quarta edició de la Primavera Republicana portarà 24 activitats a tots els districtes de Barcelona entre el 6 i el 14 d’abril. Durant aquests nou dies, la ciutat acollirà un cicle cultural i de reflexió format per concerts, obres de teatre, cicles de cinema, debats i, fins i tot, esdeveniments esportius. Tot plegat per reivindicar valors republicans com l’antiracisme, el feminisme, els drets socials i digitals, i l’ecologisme.

El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha explicat que aquesta edició és més important que mai, vist l’auge de l’extrema dreta als carrers i a les institucions de l’estat. De fet, el govern municipal destaca la tradició republicana vinculada a assoliments socials com el sufragi universal, l’impuls de l’educació i el control dels poders polítics i econòmics.

Debat, memòria i festa

Tots els actes serviran per reflexionar i debatre sobre els valors republicans, recordar les víctimes que van caure durant la Guerra Civil Espanyola i durant el franquisme i també fer un “ús festiu i ciutadà” de l’espai públic.

Primavera Republicana

De fet, segons ha explicat el primer tinent d’alcalde Gerardo Pisarello, la participació de les dones en aquesta Primavera Republicana és “absolutament majoritària”.

Programació per a tots els públics

El conjunt d’activitats previstes per la Primavera Republicana inclouen actes en tots els districtes de la ciutat, i per a tots els públics. Us fem un recull de les més destacades:

  • 6 d’abril del 2019, a les 12 h: ‘Homenatge a la vaga de La Canadenca i presentació de la placa memòria’, al passatge de la Canadenca
  • 7 d’abril del 2019, de 12 a 15 h: ‘Recreació de la Revolta de les Quintes’, a la plaça de la Vila de Gràcia
  • 12 d’abril del 2019, a les 18 h: ‘Presentació del futur Monument a la presó de dones de Les Corts i descobriment del faristol dedicat al moviment sufragista i Clara Campoamor’, als Jardins Clara Campoamor
  • 13 d’abril del 2019, de 19 a 0 h: ‘Revetlla republicana’, al Parc de la Guineueta. Entrada gratuïta
  • 13 d’abril del 2019, de 18 a 19.40 h: II Cicle de Cinema Republicà. Republicanisme, Passat i Futur, a El Born CCM. Entrada gratuïta
  • 13 d’abril del 2019, de 15 a 19 h: I Festival Cultura Txarnega, al recinte de Fabra i Coats. Entrada gratuïta

Les activitats de la 4a edició de la Primavera Republicana començaran el dissabte 6 d’abril. Consulta tota la programació.

Primavera Republicana