El Grup Especial d’Intervenció (GEI) dels Mossos d’Esquadra ha reduït cap a les vuit del matí d’aquest diumenge el veí atrinxerat a casa seva, en un pis situat al número 217 del carrer del Rosselló de Barcelona des de dissabte a dos quarts de tres de la tarda i que amenaçava amb suïcidar-se. Segons fonts de la policia catalana, l’home ha estat reduït amb una taser, una pistola elèctrica. En l’operatiu que ha durat més de 17 hores també hi han treballat efectius dels Bombers de Barcelona, la Guàrdia Urbana i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Com a mesura preventiva, alguns dels veïns de l’immoble han estat desallotjats. Fonts coneixedores dels fets apunten que l’home atrinxerat hauria manifestat la intenció d’autolesionar-se amb una arma que finalment ha resultat que no era de foc real, motiu pel qual s’hauria intentat mediar amb ell durant les darreres 17 hores.

El SEM ha desplegat quatre unitats per atendre l’home que, un cop reduït, ha estat traslladat a la unitat de psiquiatria de l’Hospital Clínic. La dona que era al pis amb ell i que era la seva parella ha estat traslladada a l’Hospital de Sant Pau perquè li fessin una valoració.

Evacuació de l’immoble

Cap a quarts de dotze de la nit, tècnics de Gas Natural havien tallat el subministrament de gas de l’immoble. Paral·lelament, la policia havia desallotjat alguns dels veïns mentre que d’altres van quedar confinats al seu habitatge. Els que havien sortit de la finca, la Guàrdia Urbana els havia recomanat buscar-se allotjament per aquesta matinada.

El tall del carrer del Rosselló per facilitar les tasques dels efectius d’emergències ha generat molta expectativa, tant de mitjans de comunicació, com de curiosos que s’acostaven a la zona, molts amb la intenció d’anar a un bar musical ubicat justament als baixos de la mateixa fina, per saber què estava passant.