Els Castellers de la Vila de Gràcia han presentat aquest dissabte la seva Comissió LGTBI, que vol visibilitzar el col·lectiu i afavorir-ne la inclusió a la colla. A més, té com a finalitat oferir un protocol contra les agressions LGTBIfòbiques. Aquesta comissió, que està integrada dins el grup de treball d’igualtat, és la primera que es crea específicament per a aquest col·lectiu.

Miquel Blancafort, coordinador de la comissió, ha dit que es vol formar les persones de la colla perquè tinguin eines per combatre l’LGTBIfòbia dins i fora de la colla. En l’acte de presentació també hi ha participat Sandra Vilaseca, una dona transsexual membre dels Castellers de Barcelona. Ella fa quatre mesos que ha iniciat el trànsit, i ha explicat com està vivint l’experiència de transitar en el gènere dins la colla.

A banda dels Castellers de la Vila de Gràcia, altres colles com ara la Jove de Barcelona i els Castellers del Poble Sec també han impulsat diverses iniciatives com el mocador Castells amb Orgull i comissions feministes. L’objectiu de les colles és lluitar contra la infrarepresentació del col·lectiu LGTBI no només als castells, sinó a tota la societat.