El 3 d’octubre del 2017 es va fer una aturada general de país. La van convocar diversos sindicats per protestar contra la violència policial que es va viure dos dies abans, a la jornada del referèndum de l’1 d’octubre. Dos anys després, un acte a la Model ha servit per reivindicar el llegat d’aquella mobilització històrica. L’antiga presó s’han quedat petita i el públic ha superat l’aforament de la sala on es fan les conferències. Per això, moltes persones han hagut de seguir els parlaments a través d’una pantalla i uns altaveus al vestíbul del recinte.

Els sindicats que van convocar la vaga general (la Intersindical-CSC, la CGT, la CNT, la COS i la IAC-CATAC) es van organitzar després en la Plataforma 3 d’Octubre, per seguir defensant els motius que van dur a aquella protesta. Asseguren que en el segon aniversari d’aquells fets continua sent necessari el record de la “mobilització popular contra la repressió i les llibertats”, perquè hi ha una nova onada repressiva de l’Estat.

Noves mobilitzacions per la sentència de l’1-O

Els sindicats que han convocat l’acte en record de l’aturada del 3 d’octubre asseguren que estan preparant accions de mobilització per si la sentència del judici del procés és condemnatòria. “Estarem preparades per donar resposta si hi ha sentències dures, condemnatòries, si continua la repressió entrant a les cases dels CDR, empresonant-los”, explica la portaven del sindicat IAC-CATAC, Assumpta Barbens.

A la sala on s’han fet les conferències han penjat una pancarta amb el lema “Tombem el règim. Pels drets socials i polítics. Per l’autodeterminació. Contra la repressió”. Durant l’acte també s’ha fet una crida a l’amnistia per a totes aquelles persones que tenen causes obertes, com els líders independentistes presos i els set empresonats vinculats als CDR a qui s’acusa de terrorisme.