Acció Sindicat Habitatge Raval.

Una trentena de veïns del Raval, agrupats pel sindicat d’habitatge del barri, han protagonitzat aquest dijous al matí una acció contra la gran empresa Landia BCN per exigir que aturi l’amenaça de desnonament a la Sofia Santiago, una dona de 77 anys que en fa 30 que viu al número 7 de la rambla del Raval. No pot pagar els 600 euros de lloguer que li demanen i conviu amb tres fills ―dos sense feina―, i una neta menor d’edat.

L’acció l’han feta just al davant de les oficines de la immobiliària a les Tres Torres i, malgrat que s’han trobat la persiana abaixada, han fet soroll, pintades i han llegit un manifest a la porta. I avisen que, de protestes com aquesta, n’hi haurà més. La intenció és pressionar el directiu perquè ofereixi un lloguer social adequat a les necessitats de la Sofia, tal com marca la Llei 24/2015 d’emergència habitacional.

L’Ajuntament engega la maquinària per a la sanció

De fet, l’Ajuntament ja va anunciar aquest dimecres que ha iniciat un expedient sancionador a Landia BCN per incompliment de la normativa. Estableix que els grans tenidors ─com l’empresa en qüestió─ estan obligats a oferir un lloguer social en cas d’impagament i d’inquilins en risc d’exclusió residencial. La regidora d’Habitatge, Lucía Martín, afirma que no té constància que la immobiliària ho hagi fet i va recordar via Twitter que la multa es pot enfilar als 90.000 euros.