professor Cristian Escola Joan Pelegrí

El Cristian Olivé és professor de llengua i literatura d’alumnes d’ESO a l’Escola Joan Pelegrí, al barri d’Hostafrancs, i ha estat nominat com a millor professor de l’estat. La idea de presentar-se al concurs Millor Docent d’Espanya 2019 -promogut per Afundación- va sorgir dels mateixos alumnes, perquè només poden ser els estudiants qui proposin candidats.

El seu mètode engresca els estudiants

Una de les particularitats és el mètode que utilitza per fer arribar l’assignatura als alumnes. El Cristian diu que té en compte els interessos dels alumnes i els integra a la classe. A vegades imparteix l’assignatura utilitzant Instagram, Netflix i videojocs. Per exemple, va analitzar amb els seus alumnes l’àlbum ‘El mal querer’, de Rosalía, perquè en part està inspirat en una novel·la medieval i també van parlar de l’amor tòxic i de la igualtat entre l’home i la dona en la qual fa referència el treball de la cantant. Al Cristian també li agrada treballar sovint amb YouTube perquè pot aprofundir sobre aspectes d’expressió oral i escrita.

El 10 de gener se sabrà si aconsegueix el guardó. En total, són tres els professors catalans candidat a rebre aquest premi.