Fins a la data hi ha 661 casos greus actius amb coronavirus a Catalunya, és a dir, persones ingressades a les unitats de cures intensives (UCI) de Catalunya. Aquesta xifra s’ha reduït un 50,6 % si la comparem amb els 1.307 pacients greus que hi havia fa dues setmanes. La situació genera un cert optimisme pel que fa a l’estrès del sistema sanitari i confirma la tendència a la baixa en els ingressos de gravetat. El total de casos greus per covid-19 des de l’inici de la pandèmia és de 3.863 persones.

L’evolució dels casos greus actius dibuixa una corba clara amb una baixada sense interrupcions des del 14 d’abril. El pic més elevat de persones ingressades a l’UCI es va produir el 6 d’abril, amb 1.529 pacients. La situació d’emergència pel coronavirus i la previsió de saturació als hospitals va obligar el Departament de Salut a triplicar els llits de crítics de 600 a 2.000, dels quals en queden 1.500 instal·lats, segons Adrià Comella, director del CatSalut. Donat que hi ha menys pressió a les UCI pel coronavirus, la Generalitat ha anunciat que preveu fer les operacions i proves greus ajornades abans d’agost. Aquestes serien les relacionades amb càncer o malalties cardiovasculars.

3.863 malalts greus a Catalunya

Des que la pandèmia va començar a expandir-se i fins al 30 d’abril, a Catalunya hi ha hagut 3.863 malalts greus per coronavirus. En les últimes 24 hores, s’ha registrat el creixement més baix amb sis persones més ingressades a l’UCI. Si analitzem la variació diària dels casos greus acumulats, no hi ha una tendència clara. Les dades més recents són baixes (per sota dels 25 ingressos diaris) però el 25 d’abril va marcar el repunt més alt de la gràfica amb 359 casos greus més que el dia anterior.