aglomeracions passeig del born

El Departament d’Interior ha anunciat que aquest cap de setmana es durà a terme un dispositiu especial dels Mossos d’Esquadra contra les botellades al barri del Born. El conseller, Miquel Sàmper, ha reconegut que en aquest punt és on “probablement és més escandalós” aquest fenomen, i que han rebut moltes queixes dels veïns del barri.

Sàmper atribueix l’increment de les aglomeracions de gent al carrer a la fatiga pandèmica. Assegura que quan arriben els Mossos la gent marxa, però una estona després s’hi tornen a instal·lar. El comissari dels Mossos d’Esquadra, Joan Carles Molinero, reconeix que aquestes últimes setmanes “s’ha detectat aquesta presència irresponsable de persones que trenquen les mesures sanitàries establertes”. De fet, Molinero ha explicat que els Mossos treballen conjuntament amb la Guàrdia Urbana en un dispositiu conjunt no només al Born, sinó també en altres punts de la ciutat, com a l’entorn del MACBA, on també es van produir concentracions de gent a l’estiu.

Fa setmanes que es repeteixen les imatges de centenars de persones al carrer sense mantenir les distàncies de seguretat i sense mascareta. Es concentren principalment al passeig del Born, però també pels voltants com al carrer dels Carders.